Saturday, June 19, 2010

LAMBA SAPKASI


Evinizde sikildiginiz, degistirmek istediginiz yada eskimis olan bir lambaniz mi var. Ve artik sizin dekorasyonunuza da uymuyor, ruhunuzu da oksamiyor. E degistirin canim sapkasini. Gerekirse ayagini boyayin yada benim gibi eskiciden yeni bir ayak alin.
Iste bu oglumun odasi icin hazirladigim lamba. Once sablonu hazirlayip kumasini kestim. Sablonu cikarmak icin sapkayi sablon kagidinizin uzerinde dondurerek cevresini ciziyorsunuz. Resimdeki gibi bi sekil elde edeceksiniz. Tam daire cizdiginizde kumas lambaya fazlasiyla oturuyor dolayisiyla fazlasini kesmeniz lazim. Sonra dekopaj tutkali ile bir guzel kumasi lambanin cevresine yapistirim. Herhangi baska bi tutkal da olabilir sanirim. ozellikle kumas icin olanlarini bulursaniz daha iyi. Etek uclerini da silikon tabancasi ile yapistirim, mandalladim ki oyle kalsin.

Bu sapkaya birde uygun ayak lazimdi, onuda eksiciden aldim. Sansima harika bir mavi seramik alt buldum. Eee bakarsiniz ilerde onada bi dekopaj ve sir vernik uykulamasi yaparim.
Boylece lambamiz perdelerimiz ve nevresim takimimizla bir ornek oldu.
Kumasini da sanmayin ki hazir aldim. Yatak takimin tek perdesi vardi. Bende perdenin birini carsafi keserek yapmistim. Boylece iki perde ve carsaftan artan bir parca kumasim oldu. O bir parca kumasla da lambami yaptim. Tamamiyle ekonomik lamba oldu.

3 comments:

  1. Çok da şirin olmuş. Herşey uyum içinde olmuştur şimdi ne güzel. Güle güle kullan oğluşunla birlikte.

    ReplyDelete
  2. süper bir fikir ve süper görüntü olmuş arkadaşım.
    elin ne kadar mahir maşallah.
    secgiler.
    iyi akşamlar diliyorum...

    ReplyDelete
  3. mintininmutfağı : cok tesekkurler.. evde bir baska lamba sapkasi beni bekliyor yenilenmek icin. ahh ah bi vakit bulsam neler yapicam.. :)

    ReplyDelete