Monday, February 6, 2012

YENI YUZUYLE CAM MUMLUGUM


Bu eve tasinmadan once bahcemde duran cam bir mumlugun vardi. Turkiyeden gelmeden once sanirim yanlis hatirlamiyorsam Koctas tan almistim.Bahcede Avustralyanin kavurucu gunesi ve cilgin yagmurlarina cok fazla dayanamdi tabi zavalli mumluk. Ha bi kerede yakip bahcede oturdun mu diye sorun. Hayir... En sevdigim seydi Turkiyede yasarken yaz aksamlarini o kucucuk balkonumda gecirmek ama burda ne yazikki o keyfi yasayamiyorum. Ya sivrisineklerin istilasi, ya yapiskan kara sinekler yada devasa orumcek veya gece kelebeklerinin korkusu yuzunden o zevkimden mehrum kaldim hep.
Bende su zaballi mumlugu evin icinde kullanayim bari diyerek bi guzel yikadim pakladim ve beyaza boyadim..Daha sonra Chiristmas zamani aldigim melekli bir pecetemle transfer yaptim. Alt kismina da pecetenin kenararini kesip kullandim, ekose cok yakisti. Simdi cam dolabimin icndeki yerini aldi ve baktikca beni mutlu ediyor. Sanirim genede icinde mum yanmayacak ama guzel bir mumluk oldu bence.. : )

8 comments:

  1. çok hoş olmuş pencere önünede çok yakışmış mutlulukla kullanın ellerinize sağlık sevgiler:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. once camli dolapta segileyeyim dedim ama bende camin onunde daha cok sevdim..

      Delete
  2. ne güzel olmuş:)) ahh ben de artık bir el atsam boyalarıma hiç fena olmayacak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canim senin yaptiklarinin yaninda bu nedir ki..Hadi basla artik. Bak sana mail atiyorum bi sayfada harika sekilli delgecler gordum.Kesin sende begenirsin ve kendine temin edersin. Yollyorum resimlerini.

      Delete
  3. çok güzel bir değerlendirme olmuş...kırmızı şişenden bendede var,pazardan almıştım sanırım:))ayrıca canım sivri sinek ve böekleri uzak tutmak için cildine okaliptüs veya nane yağı sürebilirsin:)))o zararlı böcek kovucu spreylerden daha sağlıklı:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sevgili zeynep bayram, su sinek ve hasere kovucu spreyler sag kolumuz gibi ama orumcek ve diger haserelerin gelmesine pek engel olmuyor.Gerci burasi bu tur urunler konusunda cennet.Yeni bi urun cikmis outdoor sprey. kendi kendine surekli ilac saliyor ve hic bi hasere gelemiyor diye reklami var. Ev ici icin de 3 aylik bomba spreyler. surekli evi koruyo. buranin ozellikle orumcekleri cok meshur. :) oyle boyle diil.. hem zehirli hemde gorsel olarak cok buyuk. neysee.. soyledigin dogal yollari bilmiyordum, ozellikle parka giderken mutlaka kullanacagim.Cooooook tesekkurlerrr..

      Delete
  4. Ohhh Harika... paylaşımın için teşekkürler.

    ReplyDelete