Monday, July 13, 2009

Firin Sutlac




Hamileligimin 23. haftasindayim. Bir erkek annesi olma yolunda ilerliyorum heyecanla.

Hani eskiler hamile kadinin karnina bakip '' aa kesin oglan bu kesin.. sipsivri bir karnin var'' yada '' kalcalarin buyudu senin, kiz olacak bu'' derler yada ''ye eksiyi yap ayseyi ye tatliyi yap atliyi'' derler, sanirim butun bunlar dogru.. Onumde gittikce basket topundan cikip, saglik topu olma yolunda ilerleyen bir gobek buyutmekteyim.

Hele su tatli meselesiiii..




Hayatimda bir butun cukulatayi bitirebilmis degilim. Dondurma deseniz sevmem. Butun yaz boyunca bir kere dondurma yersem bana butun yil gider. Hele cukulata.. Insanin dolabinda cukulata bozulurmu? Benim bozulur..


Duuuuuu..

Ama ne olduysa bu yaramaz oglan yuzunden oldu.. Inanilmaz bir tatli sevdasina dustum. Evde cukulata yoksa kendimi yarim hissediyorum. Esimle bir kapakli tabak ayirdik '' emergency box '' icinde, benim icin cukulata yada gofretler bekliyor. TV de izledigim reklamlardan bile etkilenir durumdayim. Neyse ki bu durum sinirlari asacak kadar degil.Hala bir butun paket cukulata bitirebilir durumda degilim. Ama evde pisen kekin, sutlacin veya kurabiyelerin haddi hesabi yok. Sekerle ne yapilabilirse.. Ev surekli mis gibi vanilya kokusu icinde.

Simdide firindan yeni cikmis sicak olmasina ragmen -soguyana kadar bekleyemedim- firin sutlacimi kasiklarken bloguma da bunu paylasayim istedim.

Iste firin sutlacim.. Tarifini internetteki bir web sayfasindan aldim ve uyguladim. Yemek tarifleri ile ilgili okadar cok sayfa bakiyorum ki hangisinden aldigimi tam hatirlamiyorum ama sanirim
http://www.lezzetler.com/ sayfasinda okumustum.

*Malzemeler:



  • Yarım su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı su

  • 5 su bardağı süt

  • 2 çorba kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 1.5 su bardağı tozşeker(ki baya tatli oluyor , isteyen olcuyu azaltabilir )

  • 1 yumurta sarısı

Yapilisi :

Pirinci 30 dak. ılik suda bekletin.Sonra yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Onceden 180C isitilmis fırında sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.Benim firinimda yaklasik 40 dakika. Sizin firin iyi ise 25 dk. sonra kontrol edin. Benim firin cok iyi pisirmiyor.



Afiyetle ...



7 comments:

  1. iki erkek çocuk annesi olarak seni çok iyi anlıyorum. Tatlı istemenin tek handikapı ardından gelecek kilolar. ben ikisinde de biraz dikkat ederek normal kiloyla hamileliği tamamlamıştım. bu arada sütlaçlar çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  2. canım merhaba,aramıza hoşgeldin sık sık ziyaret edicem inşallah,bana da beklerim,sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Ay Aman Allahim sevgili dikissepeti.. Blogunda benden bahsetmissin.. :)) Cok tesekkur ederim.Ben sizler kadar yetenekli degilim, paylasacaklarim umarim takipcilerimi mutlu eder. Daha cok sizlerin yaptigi harika seyleri inceleyip, okuyup, ogrenmeye calisip imrenerek geciriyorum vaktimi.. E tabi arada da deniyorum :)).

    ReplyDelete
  4. merhaba,
    dikişsepetinin blogunda sizin blogu görünce bi giriyim dedim ve yazdıklarınız ,samimiyetiniz çok hoşuma gitti.artık sık sık ziyaretinize gelicem.
    bu arada ben de 16 haftalık bir hamileyim.ortak noktamız çok .ben de beklerim.
    sevgiler.

    ReplyDelete
  5. sevgili kitchen wıtch senin samimiyetin yeter. Bizlerle paylaşınca umarım günlerin daha güzel geçer. benim öyle oldu. sevgiler.

    ReplyDelete
  6. merhaba,dikiş sepetine uğramıştım ilgimi çekti,hoşgeldiniz.bebeğiniz hayırlı olur inş.bende iki adet var.fazla ilgilenemiyorum bloğumla.kaçamak oturuyorum.hele 2 yaşındaki benden önce oturuyor bilg.ın başına.slm.lar kolay gelsin.

    ReplyDelete
  7. Beni de bekliyor o gunler. Bebek geldikten sonra ben kimbilir ne halde olacagim..:)

    ReplyDelete