Tuesday, February 21, 2012

HAMUR KABARTMA KUTU VE CERCEVE

Nisan ayinda kayinvalidem ile diger torunlarini gormeye gidiyoruz. Eltimin bir oglu ve bir kizi var, erkek olan kucuk henuz ve Derinle cok guzel arkadaslik kurup oynayacaklarina eminim. Ona bir kac kucuk hediye alip kenara koydum ama kiz olan icin kendim biseyler yapmak istedim.

Iste bu sebeple bu sirin pembis kutu ve cerceveyi hazirladim ona. Once guzelce pembe boya yapip ( elimde kirmzi ve beyazim vardi ) iki objeyide boyadim. Sonra uzerine puantiye stencil uyguladim kahverengi ile. Goruldugu uzere hala stencil uygulamada cok basarili degilim.Hala sablonun altina boya kaciyor ve ben sinir oluyorum..

Neyse. Sonra begenip, ozenle kesip hazirladigim resimleri yapistirdim, bir kismini hamur ile kabarttim, ve hatta birde melek hamurlayip ayri bi yerde deliklerini acip kurumaya biraktim. Ama kurumaya birakirken uzerine agirlik koymayi unuttugum icin biraz kururken bombeli kurudu.. yani yana dogru bukuldu.. Sonra onuda rafya ile cerceveye monte ettim.Baktim pembe cok cig duruyor birde yagli boya eskitme yapayim dedim. Ama yagli boyayi tum objeye surup silmek yerine ozellikle koselere fazlaca surup iceri dogru dagittim ve bezle istedigim kisimlari silip daha acik olmasini sagladim.







Henuz cilalanmadi ama ben sabirsizi bekleyemedim ve hemen icine bi resim uydurup sizinle paylasmak icin fotografladim.Bu cercevenin icinde pembe tutulu balerin fotografli minik Annikanin resmi olsa eminim daha guzel duracaktir.

24 comments:

  1. Yağlı boya eskitme hemen havasını değiştiriyor objenin. Ben seviyorum. Küçük hanım iyi günlerde kullansın! Stencil uygularken şablonun altına bir sprey sıkıyoruz bir kaç yıkamaya kadar dayanıyor ve şablonun objeye tutunarak kaymasını engelliyor. Yoksa stencil uygulamasında ben de başarılı olamıyorum. Aslında boyama işi zevk ve tasarım düş gücü kadar alet edavat işi... Sevgiler canım!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah sevgili colette desem ki o cins bi sprey buldum ve genede ben beceriksizi altina kacirmayi baasardim.. Valla da billada olmuyo iste. Sanirim boyanin oldukca susuz olmasi gerekiyo.Bi de sabir isi tabi ki bende hic yok.

      Delete
  2. Çok güzel şeyler hazırlamışsın ellerine sağlık:))

    ReplyDelete
  3. Çok güzel olmuş, puantiyelerde gayet güzel duruyor. Yağlı boya eskitmeyi çok beğeniyorum. Hepsi bir bütün olarak harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler.. Sanirim yagli boya eskitme biraz kahverengi punatiyelerin hatasini gizledi. :)kandirmaca var yaniiii..

      Delete
  4. Eskitme uygulayınca nasıl farkediyor yapılanlar. Çok güzel olmuş. Eminim çok beğenecekler şekerim:))

    ReplyDelete
  5. Ellerine sağlık, çok şeker olmuş:)

    ReplyDelete
  6. Anlattıklarını okudukça ürktüm, neler neler yapılıyormuş...
    Bence sen şu olmadı bunu yapamadım diye hiiiç açık etme, Çünkü buradan bakıldığında harika görünüyor yaptıkların.
    Annika bayılacak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Urkme sekercim, sen hele bi gel biz daha neler yapariz... Umarim Annikada begenir dedigin gibi..

      Delete
  7. Çok güzel olmuş, insan kendi yaptığı el emeğini hediye edince daha bir güzel oluyor gerçekten :) Ellerinize sağlık, sevgilerimle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler.. Ben el yapimi hediye almasini da vermesini de daha cok seviyorum.Daha manali oluyor...

      Delete
  8. Şebnem'cim, çok şeker bir takım olmuş. Ellerine sağlık, çok beğendim ben:) Ben de bir seferinde hamuru kurutayım demiştim, aynı şey helmişti başıma:) Güle güle kullansın Annika hanım:)
    Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler.. Ee tecrube ettik bundan sonra uzerine agirlik koyariz..

      Delete
  9. çok şirinler...
    hiç de hatalı gibi durmuyorlar,eline sağlık:)

    ReplyDelete
  10. Sevgili arkadaşım ,yüz kat verniği ben Atölye'den alıyorum. Atölye Ece Aymer'in İzmir şubesi aynı markayı kullanıyorlardır eminim. Benim kurs günüm cuma ,cuma günü markasına bakar sana haber veririm . Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  11. Sevgili arkadaşım benim gittiğim atölyenin sahibi sevgili Şeyda Budak bloğu ''Boyacı Kedi''de soruları yanıtlıyor . İzlemeye almanı öneririm. Sevgiler...
    http://boyacikedi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daha once incelemistim sayfasnii, listemede almis olmaliyim.. Hatirliyorum;.. Ona da yagdiririm sorularimi artik..

      Delete
  12. Hazırladıklarınız çok güzel olmuş. üzerilerine söylenecek fazla söz yok. Bence hiç şu olmadı bu olmadı demeyin. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. merhabalarrrrrr
      cerceveler cok sirin olmuslar
      belkide icindeki minikten:))))))))
      sevgiler

      Delete
    2. O minik yokmu o minik.. Hayatimi guzellestiren sey, dokundugu hersey de guzel tabiki.. Allah isteyen herkese versin..

      Delete